0
0
Subtotal: 0,00 lei

Nu ai niciun produs în coș.

LICHIDARE STOC

PLATA CARD/RAMBURS

POTI SOLICITA PERSONALIZAREA PRODUSULUI

RETUR GRATUIT

corset roz pudrat sexy cupe push up din crep anca mazilu

Antreprenoriat feminin în 2022

Antreprenoriat feminin în 2022, un simplu vis frumos sau un proiect transformat în realitate? O întrebare pe care am avut-o și eu de nenumărate ori înainte de a pune pe picioare Clothes with Love by Anca Mazilu și pe care sunt convinsă că o au foarte multe femei atunci când se gândesc la viața lor profesională. 

Indiferent de răspunsul tău la această întrebare, poți să fii sigură că el se transformă într-o alegere curajoasă, responsabilă și extrem de asumată.

2022 – momentul ideal pentru antreprenoriat feminin

Trăim într-o epocă în care libertatea noastră de expresie și de acțiune este la cel mai înalt nivel istoric vorbind. Astăzi este mai simplu ca oricând să ai o idee pentru care să te informezi, să cercetezi nevoia consumatorilor, concurența, trendurile, costurile și o multime de alte detalii care să te ghideze în acțiunile tale. Din ce în ce mai multe exemple au pășit pe calea antreprenoriatului feminin pornind de la o simplă idee sau pasiune, iar cu multă muncă, dedicare și consecvență au ajuns la un real succes. 

Iar bucuria este că noi avem repere de la care să ne inspirăm, femei care au devenit modele în lumea business-ului la nivel national si chiar international. Aruncă un ochi și pe antreprenoare.ro pentru mai multe informații.

Antreprenoriat feminin – 3 aspecte cheie

1. Independența financiară

2. Pasiunea pentru anumite industrii dusă la rang de expertiză și business

3. Reconversia profesională (cu precădere în timpul concediilor de maternitate)

Independența financiară este un deziderat în sine. Este sănătos din toate punctele de vedere ca în drumul nostru profesional să aspirăm la dreptul de a ne câstiga un stil de viață echilibrat, îndestulat, relaxat și sigur, în care grijja principală să nu fie cea a nevoilor de bază la o lună la alta. 

Realist vorbind, ca angajate putem avea confortul unui salariu lunar și a unui contract de muncă a-la-long. Ce lipsește însă este autonomia noastra reală, ritmul mai alert de creștere din punct de vedere financiar, puterea de a ne stabili singure un program de muncă și o remunerație pe măsura propriilor criterii și dorințe. Ca antreprenoare independența financiară este un țel în sine care necesită multă muncă, sacrificii și perseverență, dar care ne dă atât confort pe termen lung cât și libertatea de a ne focusa și pe alte lucruri importante pentru noi. 

Fie că este vorba de familie, de dezvoltare personală, de studiu, de calătorii, de relații sau de orice altceva, faptul că ne câștigăm independența financiară este cel mai bun imbold pentru a ne îndrepta atenția făra stres și vinovăție către diverse lucruri care ne fac fericite.

Pasiunea dusa la rand de afacere. Pe locul 2 spuneam că asociez cuvintele antreprenoriat feminin cu puterea de a ne duce pasiunea la rang de business. Vorbind din proprie experiență, nu puteam să am mai mult curaj de a începe o afacere decât într-o industrie în care am pricepere și pasiune de când mă stiu. 

Business-ul meu de haine dama este doar extensia unui vis de a crea ținute inedite, originale, din țesături naturale, care să aducă o stare de bine oricui le poartă. Cu siguranță mi-ar fi fost mult mai greu să pornesc o afacere fără să am o tragere de inimă deosebită spre domeniu și fără să cunosc lucruri despre fashion doar de dragul de a deveni antreprenor. Nu zic că e imposibil, bineînțeles, însă clar e mai dificil să o iei de la zero cu absolut tot, inclusiv cu îmbrățișarea industriei și a produselor sau serviciilor pe care vrei să le vinzi. Cu cât îți găsești o nișă la care ai experiență, pasiune și plăcere de a face lucruri, cu atât devine mai ușor. Multe exemple de succes din antreprenoriatul feminin sunt din domenii precum fashion, make up, skin care, parenting, decorațiuni, design, bijuterii hand made etc, ceea ce confirmă orientarea femeilor cu precădere către domenii unde au pricepere și atracție.

Reconversia profesionala. Nu în ultimul rand, am observat că ca cel mai bun moment pentru a schimba calea corporației cu cea a antreprenoriatului feminin este în timpul concediului de maternitate. Unul din exemple în acest sens sunt si eu, pentru că am avut curajul și ambiția să pornesc Clothes with Love în timpul celui de-al doilea concediu de maternitate, atunci când am creat o ținută de botez mamă fiică pentru mine și fetița mea, Alesia. 

Deși cine este mamă știe cât de solicitant poate fi acest “concediu”, pesemne că este și un moment de cotitură în care îți reevaluezi viața în toate aspectele ei, inclusiv jobul. O parte din femei vor sa învețe ceva nou vizând o reconversie profesională pentru momentul în care reintră în câmpul muncii, o parte se axează pe a se menține conectate cu domeniul în care lucrează, iar o parte se decid să se așeze la linia de start în antreprenoriat feminin. Ce pot spune este că uitându-mă în urmă la ultimul an și jumătate cred că momentul a fost extrem de oportun în ciuda pandemiei și a întregului context socio economic și mi-aș fi dorit chiar să am acest curaj de acum câțiva ani, în primul concediu de maternitate.

Antreprenoriat feminin – inca o alegere dificila?

Este greu, implicarea este uriașă atunci când ești doar TU la butoane în toți pașii procesului, ai nevoie de răbdare (aproape) infinită pentru a vedea rezultate și pentru a mișca lucrurile. Însă odata ce treci de un anumit prag lucrurile se așează și poți vedea mai obiectiv și mai detașat tot, iar afacerea ta va crește odată cu experiența pe care tu o acumulezi zi de zi în antreprenoriat feminin.

Dacă încă stai pe ganduri e bine! Înseamnă că nu ai renunțat la o idee valoroasă, care are nevoie doar de timpul și de hotărârea ta pentru a se transforma în realitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart

Abonează-te la Newsletter

Află prima noutățile și promoțiile Clothes with Love și bucură-te de 10% reducere la prima comandă.